NASZE MENU

 

Spróbuj naszego wyjątkowego menu łączącego tradycyjną kuchnie kaszubską z elementami nowoczesnej kuchni śródziemnomorskiej, skomponowanego przez naszego szefa kuchni Przemysława Pietrasza.

PRZYSTAWKI

Talerz Tapas dla 2 osób

Tatar z tuńczyka / kalmary w tempurze / krewetki / kawior z pstrąga na cieście gioza /śledź po kaszubsku / pieczone pierogi z łososiem / brioche z pastą z sardeli / marynowany śledź bałtycki z Goldwasserem / sos Marie Rose / salsa verde / piklowane warzywa / masło cytrynowe z rukolą / domowe pieczywo

specjalność restauracji * Śledź na różne sposoby, domowe pieczywo

  – Śledź po kaszubsku / cebula /rodzynki / pomidor

  – Śledź korzenny / chutney z jabłka i cebuli

  – Marynowany śledź bałtycki polany Goldwasserem

Tatar z tuńczyka

Ryż jaśminowy / avocado / kawior z pstrąga / domowe pieczywo

Ostrygi Fine de Claire z sosem (3szt)

Sos Tetsuya z kawiorem z pstrąga / sos Chimichurri / sos Mignonette

Ostrygi à la Rockefeller (3szt)

Zapiekane w sosie śmietanowym z szalotką, szpinakiem i serem bursztyn 

Amuse bouche

specjalność restauracji * Bałtycki śledź z historycznym Machandlem 38%

Śledź / grzanka orkiszowa / cebula jałowcowo pomidorowa /

suszona żurawina macerowana w regionalnej wódce „Machandel”

SAŁATA

Sałata z karmelizowanym kozim serem

Marynowana gruszka / balsamico truskawkowe / figa / orzechy / grzanka czosnkowo-cytrynowa   

Sałatka Nicejska z grillowaną polędwicą z tuńczyka

Jajko przepiórcze / mix sałat / fasola szparagowa / cebula marynowana / ogórek zielony / pomidorki koktajlowe / czarne oliwki / pieczywo

ZUPY

Bouillabaisse

specjalność restauracji * wyśmienita  zupa rybna, bagietka

Karmazyn / dorsz / mule / małże nowozelandzkie / krewetka / oliwa szafranowa

Wykwintny krem z homara

Krewetka / krokiet ziemniaczany z szafranem i szpinakiem / Pecorino Romano / pieczywo

DANIA RYBNE

Talerz Fishmarkt dla 2 osób

Halibut / okoń morski / karmazyn / gładzica / krewetki „Black tiger”/

małże nowozelandzkie / puree ziemniaczane z serem Bursztyn / mix sałat / sos cytrynowy

Assiette z pietruszki / sos veloute / kawior z pstrąga

Dorsz „Fish&Chips”

frytki / colesław / sos tatarski

Halibut smażony na maśle,

Ziemniaki La Ratte / suszone pomidory / szpinak / chorizo / sos śmietanowy

Filet z turbota

Kolorowa fasola / czarna soczewica / edamame / sos Veloute / mięso muli/ 

szpinak / puree ziemniaczane

Puree z palonej pietruszki / kasztany wodne / grzyby leśne /

boczniak mikołajkowy / wężymord / sosnowy sos holenderski na palonym maśle

OWOCE MORZA

Frutti di Mare z liściem kafiru dla 2 osób

Ostrygi Fine de Claire (2 szt) / krewetki „Black tiger” (4 szt) / langustynki (2 szt) /

łapa kraba śnieżnego (2 szt)  /  krewetki królewskie (6 szt) /

małże nowozelandzkie (4 szt) / mule (24 szt)/ homar (400 +) / bagietka

*zapytaj obsługę o dostępność zestawu z większym homarem

Homar Thermidor

 (cena według wagi)

Ser bursztyn / pietruszka / kompozycja sałat / grzanka czosnkowa   

Lobster roll

Bułka brioche / mięso homara / sos Marie Rose / mango / sałata frisé / rzepa arbuzowa

Sos winno-maślany / chilli / pietruszka / bagietka

Mule Bouchot à la marinara

Sos winno – maślany /pietruszka / chilli / szalotka / czosnek / bagietka

Mule Bouchot w sosie z miso

Pasta miso / białe wino / śmietana / marynowany imbir / czosnek / szalotka /pietruszka / bagietka

Ośmiornica

Wilec ziemniaczany / czarna komosa ryżowa / Nduja / dynia / oliwa ziołowa

DANIA REGIONALNE

kalafior pieczony / sos rakowy / oliwa koperkowa / Brokuł / szpinak / piklowana czerwona cebula

DANIA MIĘSNE

Oryginalny Sznycel Wiedeński

sos cumberland / mix sałat / cytryna / frytki

DANIA DLA DZIECI

Makaron Pappardelle

sos pomidorowy / parmezan

Paluszki rybne

frytki / keczup

DESERY

Miodownik „Szefa kuchni”

ciasto filo / miodowy chrupek / pyłek kwiatowy / karmelizowany orzech laskowy

Creme brûlée cynamonowe

karmelizowane śliwki z burbonem i kardamonem

Kula Czekoladowa

sos czekoladowy / mus z ciemnej czekolady / wiśnie korzenne /

kruszonka orzechowo-czekoladowa

 Proszę mieć na uwadze, że do końcowego rachunku zostanie doliczone 10% serwisu, jedynie w przypadku 100% satysfakcji z serwisu jaki oferujemy

GODZINY OTWARCIA

Rezerwacja stolika

RESTAURACJA RYBNA

© 2023 FISHMARKT.