NASZE MENU

 

Spróbuj naszego wyjątkowego menu łączącego tradycyjną kuchnie kaszubską z elementami nowoczesnej kuchni śródziemnomorskiej, skomponowanego przez naszego szefa kuchni Przemysława Pietrasza.

PRZYSTAWKI

Talerz Tapas dla 2 osób

Tatar z pstraga łososiowego / kalmary w tempurze / sos mango-majo / śledź po kaszubsku / pieczone pierogi z łososiem / brioche z pastą z sardeli / marynowany śledź bałtycki z Goldwasserem / kawior z pstrąga na cieście gioza / piklowane warzywa / masło cytrynowe z rukolą / domowe pieczywo

*specjalność restauracji * Śledź na różne sposoby, domowe pieczywo

  – Śledź po kaszubsku / cebula /rodzynki / pomidor

  – Śledź / ogórek / musztarda francuska / miód

  – Marynowany śledź bałtycki polany Goldwasserem

Tatar z pstrąga łososiowego

sałatka goma Wakame / szczypior/ sos mango-majo / chrupiące kapary / pieczywo

Tatar z pstrąga łososiowego / sałatka z wakame goma / szczypiorek/

Sos mango-majonez / chrupiące kapary / chleb

Ostrygi Fine de Claire (3szt)

sos mignonette, kieliszek Cava 

Tataki z tuńczyka

sałata fryza / grzyby shimeji / sos ponzu / sezam /domowe pieczywo

Tataki z tuńczyka / sałata fryzowana / grzyby shimeji / sos ponzu / sezam /

domowy chleb

SAŁATA

Sałata z karmelizowanym kozim serem

Marynowana gruszka / balsamico truskawkowe / truskawka / orzechy /grzanka czosnkowo-cytrynowa  

ZUPY

Bouillabaisse

*specjalność restauracji * wyśmienita  zupa rybna, bagietka

Pstrąg / dorsz / mule / małże nowozelandzkie / krewetka / oliwa szafranowa  

Wykwintny krem z homara

Krewetka / krokiet ziemniaczany z szafranem i szpinakiem / pomidor cherry / pieczywo

DANIA RYBNE

Talerz Fishmarkt dla 2 osób

Halibut / okoń morski / karmazyn / gładzica / krewetki „Black tiger”/ małże nowozelandzkie / puree ziemniaczane z serem Bursztyn / mix sałat / dwa sosy

Okoń morski (pieczony w papilocie)

Warzywa pieczone / chorizo / pesto bazyliowe z pestkami dyni / dodatki w stół

Dorsz „Fish&Chips”

frytki / colesław / sos tatarski

Halibut smażony na maśle,

Karmelizowane zielone warzywa / sos holenderski na palonym maśle / dodatki w stół

Gładzica (pieczona w całości)

Sos tzatziki / dodatki w stół

OWOCE MORZA

Frutti di Mare z liściem kafiru dla 2 osób

Ostrygi Fine de Claire (2 szt) / krewetki „Black tiger” (4 szt) / langustynki (2 szt) 

łapa kraba śnieżnego (2 szt)  /  krewetki królewskie (6 szt) 

małże nowozelandzkie (4 szt) / mule (24 szt)/ homar (400 +) / bagietka

*zapytaj obsługę o dostępność zestawu z większym homarem

Homar (gotowany w całości)

 (cena według wagi)

Sos Cognac-aioli / kompozycja sałat / grzanka czosnkowa                      

Sos winno-maślany / chilli / bagietka

Mule a la marinara

pietruszka / bagietka / szalotka

DANIA REGIONALNE

kalafior pieczony / sos rakowy / oliwa koperkowa / Brokuł / szpinak / piklowana czerwona cebula

DANIA MIĘSNE

Oryginalny Sznycel Wiedeński

sos cumberland / mix sałat / cytryna / frytki

DANIA DLA DZIECI

Paluszki rybne

frytki / keczup /

DESERY

Kula czekoladowa

mus mango-marakuja / kruszonka orzechowo-czekoladowa / kompresowane owoce

Lody sezonowe

Ciasto cygaretkowe / świeże owoce

Klasyczny krem brûlée

 Proszę mieć na uwadze, że do końcowego rachunku zostanie doliczone 10% serwisu, jedynie w przypadku 100% satysfakcji z serwisu jaki oferujemy

GODZINY OTWARCIA

Rezerwacja stolika

RESTAURACJA RYBNA

© 2023 FISHMARKT.