Sztuka na stole

 
 
 

Szef kuchni poleca

Deska Tapas dla 2 osób

Łosoś gravlax / tuńczyk w sezamie, ponzu / jesiotr wędzony / kawior z łososia / krewetki / tatar ze śledzia / dip anchois / świeże sałaty / domowe pieczywo

500 g / 105 zł

Talerz Rybaka dla 2 osób

sandacz / dorsz / tuńczyk / gładzica / łosoś / 2 krewetki / puree z chrzanem /
mix sałat / dwa sosy

500 g / 184 zł

Frutti di mare dla 2 osób

ostrygi “Fine de claire” 4 szt. / krewetki “Black tiger” 2 szt. / langustynki 2 szt. / krewtki królewskie 6 szt. / małże |nowozelandzkie 4 szt. / mule 15 szt. / małże św. Jakuba 4 szt. / homar 1 szt. / sałatka / bagietka na ciepło / 3 rodzaje dipów.

380 zł

Przystawki

Świeże ostrygi
Fine de Claire

sos mignonette

1 szt / 13 zł

Przegrzebki

marchew / brokuł / chips z pietruszki / żel z pomarańczy

3 szt / 46 zł

Śledź po kaszubsku – danie regionalne

pieczywo żytnie /ogorki Kartuskie

200 g /29 zł

Ravioli z owocami morza

veloute ze szparagow

5 szt/ 36 zł

Tatar z łososia

aioli dijon / kompresowana szalotka / kawior

150 g / 42 zł

Zupy

Bouillabaisse – specjalność restauracji

Wyśmienita zupa rybna z owocami
morza / bagietka

250 ml / 39 zł

Wykwintny krem z homara

ravioli z owocami morza

250 ml / 39 zł

Zupa sezonowa

pytaj obsługę

Sałaty

Sałata Cezar z krewetkami

ośmiornica / parmezan

200 g / 38 zł

Mix sałat z marynowaną kaczką

wiśniowy vinaigrette / sezonowe owoce

200 g / 36 zł

 Dania Rybne

Talerz Rybaka – Uczta rybna dla dwóch osób

Sandacz / dorsz / tuńczyk / gładzica / łosoś / 2 krewetki / puree z chrzanem / mix sałat / dwa sosy

500 g / 184 zł

Stek z tuńczyka

makaron ryżowy / sweet chilli / krewetki / ogórek z kolendrą

150g / 86zł

Gładzica saute

sałatka bawarska / prażone kapary

250 g / 62 zł

Filet z łososia

sezonowe warzywa / mule / sos szafranowy

150g / 56zł

Dorsz “Fish and chips”

colesław / sos tatarski

150 g / 47 zł

Pierogi z łososiem i szpinakiem

sos jogurtowy

6 szt / 39 zł

Sandacz – Danie regionalne

puree z chrzanem / palony brokuł / kremowy sos z rakami

150 g / 54 zł

Owoce Morza

Frutti di mare, z liściem kafiru dla 2 osób

ostrygi “Fine de claire” 4 szt. / krewetki “Black tiger” 2szt. / langustynki 2 szt. / krewtki królewskie 6szt. / małże nowozelandzkie 4 szt. / mule 15szt. / małże św. Jakuba 4 szt. / homar 1 szt. / sałatka / bagietka na ciepło / 3 rodzaje dipów

380 zł

Świeży homar

sałatka / pieczywo czosnkowe / sos koniakowy

500 g / 195 zł

Mule Szefa Kuchni Targu Rybnego

w sosie pomidorowym z porami

25 szt / 43 zł

Krewetki a’la marinara

12 szt – 54 zł
24 szt – 104 zł
36 szt – 159 zł

Przegrzebki

marchew / brokuł / chips z pietruszki / żel z pomarańczy

3 szt / 46 zł

Świeże ostrygi Fine de Claire

sos mignonette

1 szt / 13 zł

Dania Mięsne

Stek z rostbefu argentyńskiego

stilton puree / sos jus / sezonowe warzywa

200 g / 86 zł

Pierś z kurczaka supreme

sos ziołowy / marchew / groszek cukrowy / ziemniak

150 g / 45 zł

Desery

Lody waniliowe i z czarnego bzu

kompresowane owoce / kruszonka

100 g / 22 zł

Deser czekoladowy

orzech laskowy / słony karmel

120 g / 25 zł

Klasyczny krem brulee

120 g / 23 zł